Kínai tofuomlett recept

Kínai tofuomlett

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1341

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Finom rizsbor, hoisinszósz, fokhagyma és zöldborsó keveredik ebben a hagyományos, édes keleties omlettben.

4 személyre

  • 600 g selyemtofu (kemény vagy hígabb)
  • 3 db tojás
  • 4 db újhagyma összevágva
  • 2 evőkanál olaj
  • só, fekete bors
  • 175 ml zöldségalaplé
  • 2 evőkanál hoisinszósz
  • 2 evőkanál kínai rizsbor vagy száraz sherry
  • 1 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 150 g borsó ha fagyasztott, kiolvasztva

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt alacsony fokozaton, hogy melegen tartsuk az omlettet.

A tofut villával törjük össze egy nagy tálban, keverjük hozzá a tojásokat, az újhagymát, és bőségesen sózzuk, borsozzuk meg.

Forrósítsunk fél evőkanál olajat egy nagy teflonserpenyőben. Tegyük bele a tofus keverék egynegyedét, osszuk ketté, hogy egyszerre két omlettet készíthessünk. Süssük mindkét oldalukon 3-4 percig, amíg aranybarnák lesznek. Óvatosan fordítsuk meg, mert a keverék könnyen szétesik!

Amint elkészültek, tegyük az omletteket tűzálló tálba, és rakjuk a sütőbe, hogy melegen maradjanak. Ismételjük meg az eljárást háromszor (ha szükséges, tegyünk olajat a serpenyőbe), hogy összesen nyolc omlettet kapjunk.

Amikor valamennyi omlett elkészült, öntsük a zöldségalaplét a serpenyőbe, és kaparjuk fel az edény aljára sült tofut, majd forraljuk fel. Keverjük hozzá a hoisinszószt, a kínai rizsbort (sherryt), a fokhagymát és a borsót, és főzzük csendesen 2-3 percig, amíg a mártás enyhén besűrűsödik, és az ízek összeérnek. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Tegyünk mindegyik tányérra két omlettet, öntsük rá a mártást, és tálaljuk, amíg meleg.

Tipp:

Tipp: A selyemtofu hígabb, mint a sima tofu, állaga lágyabb; csaknem olyan, mint a tojássárgája, és könnyen pürésíthető. A friss selyemtofut behűtve árulják bioélelmiszer-boltokban és néhány bevásárlóközpontban. Használjunk helyette sima tofut, ha nem tudjuk beszerezni.

A recept tápértéke:

Tápérték adagonként,
Energia 1277 kJ (304 kcal), Szénhidrát 9 g, Fehérje 26 g, Zsír 18 g (ebből telített zsír 5 g)


Kínai tofuomlett

Kínai tofuomlett

Finom rizsbor, hoisinszósz, fokhagyma és zöldborsó keveredik ebben a hagyományos, édes keleties omlettben.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés