Kínai tojásos sült tészta recept

Kínai tojásos sült tészta
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
3650

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kedvenc kínai tésztánk!

4 személyre

  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál szezámolaj
  • 20 dkg mungóbabcsíra
  • 25 dkg tojásos kínai tészta
  • 3 evőkanál mogyoróolaj
  • 2 evőkanál frissen reszelt gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db újhagyma
  • 5 dkg cukorborsó
  • 1 db sárgarépa
  • 20 dkg maradék sült hús (sertés)
  • só, bors

Elkészítés

A keményítőt 1 evőkanál vízzel kikeverjük, majd hozzáadjuk a szójaszószt, a cukrot és a szezámolajat.

A babcsírát forrásban lévő vízben 10 másodpercig blansírozzuk, majd leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük.

A tésztát a blansírozáshoz használt vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.

A gyömbért, az apróra vágott fokhagymát, a felkarikázott újhagymát és a cukorborsót a csíkokra vágott répával és hússal 1 evőkanál mogyoróolajban 2-3 percig pirítjuk.

Hozzáadjuk a babcsírát és a tésztát, újabb 1 percig pirítjuk, majd hozzávegyítjük a keményítős keveréket, és további 2 percig pirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd amikor már kicsit megköt a keményítőtől, félretesszük hűlni.

Egy teflonserpenyőben felforrósítunk 1 evőkanálnyi mogyoróolajat, beletesszük a tésztás keveréket, és hagyjuk, hogy az alja enyhén megpiruljon.

Ekkor megfordítjuk, és közben egy újabb evőkanálnyi olajat teszünk a serpenyőbe. Ezt az oldalát is megpirítjuk, majd cikkekre vágva tálaljuk.


Kínai tojásos sült tészta recepthez kapcsolódó receptek

Kínai tojásos sült tészta

Kínai tojásos sült tészta

Kedvenc kínai tésztánk!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés