Kínai tojásos sült tészta

Kínai tojásos sült tészta

Kedvenc kínai tésztánk!

4 személyre

  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál szezámolaj
  • 20 dkg mungóbabcsíra
  • 25 dkg tojásos kínai tészta
  • 3 evőkanál mogyoróolaj
  • 2 evőkanál frissen reszelt gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db újhagyma
  • 5 dkg cukorborsó
  • 1 db sárgarépa
  • 20 dkg maradék sült hús (sertés)
  • só, bors
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A keményítőt 1 evőkanál vízzel kikeverjük, majd hozzáadjuk a szójaszószt, a cukrot és a szezámolajat.

A babcsírát forrásban lévő vízben 10 másodpercig blansírozzuk, majd leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük.

A tésztát a blansírozáshoz használt vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.

A gyömbért, az apróra vágott fokhagymát, a felkarikázott újhagymát és a cukorborsót a csíkokra vágott répával és hússal 1 evőkanál mogyoróolajban 2-3 percig pirítjuk.

Hozzáadjuk a babcsírát és a tésztát, újabb 1 percig pirítjuk, majd hozzávegyítjük a keményítős keveréket, és további 2 percig pirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd amikor már kicsit megköt a keményítőtől, félretesszük hűlni.

Egy teflonserpenyőben felforrósítunk 1 evőkanálnyi mogyoróolajat, beletesszük a tésztás keveréket, és hagyjuk, hogy az alja enyhén megpiruljon.

Ekkor megfordítjuk, és közben egy újabb evőkanálnyi olajat teszünk a serpenyőbe. Ezt az oldalát is megpirítjuk, majd cikkekre vágva tálaljuk.