Kínai töltött padlizsán recept

Kínai töltött padlizsán
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
1586

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mesterfogás - Kezdők is foghatják

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg padlizsán
  • 10 dkg darált sertéshús
  • 2 evőkanál újhagyma összeaprítva
  • 2 evőkanál gyömbér
  • 1.5 evőkanál szójaszósz
  • 0.5 kiskanál só
  • 4 dl olaj
  • 10 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 2 dl víz

Elkészítés

Levágjuk a padlizsán alját. Ezután úgy szeleteljük fel, hogy az első padlizsánszeletet nem teljesen vágjuk le, csak minden másodikat. Így a padlizsánszeletek kettesével egy padlizsánbatyut alkotnak.

A húst, a hagyma zöldjét, a megpucolt, felaprított gyömbért, a szójaszószt és a sót egy edényben összekeverjük, majd mindegyik padlizsánbatyuba egy-egy evőkanállal teszünk a töltelékből.

Egy serpenyőben közepes lángon felhevítjük az olajat. Közben simára keverjük a lisztet, a tojást és a vizet. Belemártjuk a padlizsánbatyukat, lecsepegtetjük, majd mindkét oldalukat aranybarnára sütjük (4-5 perc). Az olajat leitatjuk róluk, és azonnal tálaljuk.


Kínai töltött padlizsán recepthez kapcsolódó receptek

Kínai töltött padlizsán

Kínai töltött padlizsán

Mesterfogás - Kezdők is foghatják

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés