Kinder pingui recept

Kinder pingui
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Erzsó

Nehézség:

Elkészítési idő:

75 perc

Megnézték:
9171

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mennyei habos sütemény!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál meleg víz
  • 6 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál keserű kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

A tejszínes krémhez:

  • 5 dl tejszín (édes, növényi készítmény)
  • 1 evőkanál zselatin
  • 0.5 kávéskanál vanília aroma

Csokoládés krém:

  • 10 dkg margarin vagy vaj
  • 1 evőkanál víz
  • 15 dkg csokoládé

Bevonat:

  • 10 dkg margarin vagy vaj
  • 1 evőkanál víz
  • 20 dkg étcsokoládé

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból 2 lapot süssünk ki, külön-külön, mert vékony lapokat kapunk. Legjobb, ha a hozzávalókat elfelezve, külön keverjük ki a lapokhoz a masszát.

Ehhez a tojások sárgáit keverjük fehéredésig a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet, és keverjük bele a sütőporos lisztet.

A végén a kakaóport szitáljuk bele, és lassan elegyítsük el a masszával, mert így jó sötét színű tésztát kapunk, majd a tojások keményre vert habját is óvatosan keverjük hozzá.

Előmelegített sütőben, 200 °C-on süssük ki. Hamar elkészül, nem kell neki sok idő.

A krém hozzávalóit felezzük el, és ezt is külön-külön készítsük el. A zselatint készítsük el. Közben verjük fel a tejszínt kemény habbá, 2-3 kanálnyit keverjünk a zseléhez, és így adjuk a teljes mennyiségű habhoz, így biztos nem csomósodik meg.Verjük kemény habbá.

Az alsó lapot visszatesszük a tepsibe, egy adag krémet egyenletesen simítsuk rá, és tegyük hűtőbe.

Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét és amikor már felolvadt, adjuk hozzá a margarint és az olajat, és jó alaposan keverjük el, míg egyneművé válik.

Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre. Ismét tegyük hűtőbe dermedni!

Amikor a csokis réteg megdermed, keverjük ki a tejszín másik felét, és azt is kenjük rá. Erre kerül a másik lap, amit szintén csokoládéval vonunk be.

A süteményt tegyük vissza a hűtőbe.Tálalásig tartsuk hűtőben, és könnyebb lesz szeletelni, ha már megdermedt és a vékony kést is meleg vízbe mártjuk. Én a tetejére szórtam egy kis kókuszreszeléket.


Kinder pingui recepthez kapcsolódó receptek

Kinder pingui

Kinder pingui

Mennyei habos sütemény!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés