Királyi kakaspörkölt recept

Királyi kakaspörkölt
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
molnarbela55

Nehézség:

Elkészítési idő:

100 perc

Megnézték:
3546

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az eredeti receptet a roma kisebbségi önkormányzat vezetőjétől kaptam, de rájöttem ez a kakaspörkölt szüretkor is igazi királyi étel.

8 személyre

  • 1 db tanyasi kakas (legalább 2 éves és 4-5 kg)
  • 0.5 kg erdei gomba
  • 0.5 kg kockázott bacon szalonna
  • 0.5 l száraz fehér királyi bor
  • 0.5 kg vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 késhegynyi őrölt bors
  • 1 késhegynyi őrölt kömény
  • 15 dkg sertészsír
  • 2 ek őrölt fűszerpaprika
  • 1 db tölteni való paprika
  • 2 szem paradicsom
  • 2 db cseresznyepaprika
  • 0.5 kg kakastaréj
  • 0.5 kg kakashere
  • A díszítéshez tegyünk félre 1 db paradicsomot és 1 db kígyó uborkát.

A csuszához

  • 50 dkg tészta
  • 50 dkg házi túró
  • 5 dl házi tejföl
  • 15 dkg füstölt házi szalonna

Elkészítés

A megkopasztott kakast jól megperzseljük, lemossuk és daraboljuk. A megtisztított hagymát, paprikát és gombát felaprítjuk, és a sertészsíron a baconnal együtt megdinszteljük. A tűzről levéve hozzáadjuk az őrölt fűszerpaprikát és a kakast, kivéve a taréjt, májat és a herét.

Lassú tűzön megdinszteljük a kakast, majd aláöntjük a bort fokozatosan, hogy mindig sűrű szaftban főjjön. Beletesszük a fűszereket és a paradicsomot. Továbbra is nem túl nagy lángon főzzük, ha szükséges, vizet töltünk hozzá és 90%-os főtt állapotában hozzáadjuk a májat, a herét és a taréjt.

Közben másik bográcsban elkészítjük a túrós csuszát. Tálalásnál a csuszára szedjük a pörköltet.

Megjegyzés: A főzést kiszárdt szőlőtőke energiájának felhasználásával végezzük, a szakács energiájának pótlását a királyi bor mérsékelt fogyasztásával érjük el.


Királyi kakaspörkölt recepthez kapcsolódó receptek

Királyi kakaspörkölt

Királyi kakaspörkölt

Az eredeti receptet a roma kisebbségi önkormányzat vezetőjétől kaptam, de rájöttem ez a kakaspörkölt szüretkor is igazi királyi étel.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés