Királyréti sült kacsa birsalmás káposztával recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 80 perc
Megnézték: |
Márton-napi ételünk nem libából, hanem kacsacombból készült.
- 6 darab pecsenye kacsacomb
- 1 kanál só
- 1.5 dl tej
- őrölt bors
A körethez:
- 1 kg fejes káposzta
- 2 darab közepes birsalma
- 2 evőkanál barna nádcukor
- 2 evőkanál olaj
- só
- 1 csipet fahéj
- őrölt kömény
- 2 evőkanál balzsamecet
Elkészítés
A kacsacombot besózzuk, állni hagyjuk, hogy jól átjárja a só. Tepsibe rakosgatjuk, megborsozzuk, és fóliával letakarva sütjük. Félidőben leöntjük a zsírját és meglocsoljuk a tejjel. Már fólia nélkül zsírjára sütjük, szép aranybarnára pirítjuk a bőrét.
A káposztát vékonyra csíkozzuk és besózzuk. Kicsavarjuk a levét, és a barna cukrot világosra karamellizáljuk, majd a káposztát rárakjuk. Jól keverjük össze, és fűszerezzük be. Néha kevergessük, nehogy lesüljön.
A birset meghámozzuk, és kevés citromlével, fűszerekkel kevés vízben előfőzzük. A kész káposztát savanyítjuk balzsamecettel. A félig puha birset a káposztához adjuk, és így tálaljuk a sült kacsacomb mellé. Nagyon ízletes, zamatos köretet kapunk. Szarvasgombás krokettet adunk mellé. Jó étvágyat hozzá!