Kissingeni zsemlék recept

Kissingeni zsemlék
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

15 perc

Megnézték:
1667

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Régebben gyűjtöttem receptkártyákat, és abból választottam ki ezt a kis apróságot. Sokan keverik a linzerrel, de az íze eltérő.

6 személyre

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg törökmogyoró (darált)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 db tojás
  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg sárgabaracklekvár (tölteni)

A tetejére:

  • 15 dkg tortabevonó (ét)
  • 2 marék dió (48 db fél dióbél)
  • 2 evőkanál napraforgó olaj

Elkészítés

A lisztet, a mogyorót, a sütőport, cukrot, sót, a vajat, a fahéjat és a tojást beletesszük egy robotgép táljába, és összedolgozzuk sima tésztává.

Fóliába csomagoljuk, és 60 percre a hűtőbe tesszük.

A tésztát belisztezett deszkán 1/2 cm vastagra nyújtjuk. 96 db 3 cm átmérőjű érmét szaggatunk belőle, szilikonos papírral bélelt sütőlemezre. 10 perc alatt készre sütjük. Gázsütő 4-es fokozat, hőlégkeverésesben 200 fokon.

Ha kész, kihűtjük, és két-két korongot baracklekvárral összeragasztunk. A tortabevonót 2 ek olajjal gőzfürdő felett egy tálban megolvasztunk, és simára keverünk.

A pihentetett korongokat belemártjuk félig, és mindegyikre fél dióbelet teszünk. Zsírpapírra tesszük őket, és tálcára, hogy a hűtőbe be tudjuk tenni dermedni. Ezután dobozba tegyük fogyasztásig. Sokáig eláll, másnap fogyasszuk, mert akkor finomabb.


Kissingeni zsemlék recepthez kapcsolódó receptek

Kissingeni zsemlék

Kissingeni zsemlék

Régebben gyűjtöttem receptkártyákat, és abból választottam ki ezt a kis apróságot. Sokan keverik a linzerrel, de az íze eltérő.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés