Kissingeni zsemlék

Kissingeni zsemlék

Régebben gyűjtöttem receptkártyákat, és abból választottam ki ezt a kis apróságot. Sokan keverik a linzerrel, de az íze eltérő.

6 személyre

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg törökmogyoró (darált)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 db tojás
  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg sárgabaracklekvár (tölteni)

A tetejére:

  • 15 dkg tortabevonó (ét)
  • 2 marék dió (48 db fél dióbél)
  • 2 evőkanál napraforgó olaj
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A lisztet, a mogyorót, a sütőport, cukrot, sót, a vajat, a fahéjat és a tojást beletesszük egy robotgép táljába, és összedolgozzuk sima tésztává.

Fóliába csomagoljuk, és 60 percre a hűtőbe tesszük.

A tésztát belisztezett deszkán 1/2 cm vastagra nyújtjuk. 96 db 3 cm átmérőjű érmét szaggatunk belőle, szilikonos papírral bélelt sütőlemezre. 10 perc alatt készre sütjük. Gázsütő 4-es fokozat, hőlégkeverésesben 200 fokon.

Ha kész, kihűtjük, és két-két korongot baracklekvárral összeragasztunk. A tortabevonót 2 ek olajjal gőzfürdő felett egy tálban megolvasztunk, és simára keverünk.

A pihentetett korongokat belemártjuk félig, és mindegyikre fél dióbelet teszünk. Zsírpapírra tesszük őket, és tálcára, hogy a hűtőbe be tudjuk tenni dermedni. Ezután dobozba tegyük fogyasztásig. Sokáig eláll, másnap fogyasszuk, mert akkor finomabb.