Kistorták, kevert tésztából recept

Kistorták, kevert tésztából
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Jámborné Budai Mónika

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
536

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Vásároltam két fajta süti formát, egy szilikonost, és egy kis tortásat. Amiben mézeskalács ajándékokat fogok készíteni. De tudjátok, hogy van ez, rögtön ki kellett próbálnom. Ezért ami éppen volt itthon abból készítettem egy süti tésztát. Izgatottan vártam, hogy milyen lesz, de hál-istennek nagyon jó lett és rendkívül finom. A tésztája laza lett, az illata finom, az íze pedig a karácsonyi ünnepeket idézte ellő. Ezért is gondoltam, hogy megosztom veletek a receptet. Remélem, hogy ti is tudjátok majd hasznosítani.

12 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 40 dkg liszt
  • 4 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 2 teáskanál fahéj
  • 15 dkg sütőtök megsütve, villával összetörve
  • 20 dkg nádcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 2 dl olaj
  • 2 evőkanál tej
  • 10 dkg étcsoki felaprítva
  • 10 dkg dió felaprítva vagy darálva
  • 5 dkg kandírozott vegyes gyümölcshéj
  • 10 dkg aszalt áfonya
  • 10 dkg gyümölcs püré (ha nincs elhagyható,de valami másból tegyetek bele ugyan annyi dekát!)

Elkészítés

A kistorták elkészítése: Hasonlít a muffin tésztához, ezért az elkészítése is hasonló módon történt. Először a száraz hozzávalókat kevertem össze, majd a folyékony hozzávalókat. Mindkét keveréket összekevertem, így kaptam egy lágy tésztát.

Formákba töltöttem és készre sütöttem kb. 15 perc alatt előmelegített sütőben. Mivel a tészta állaga hasonlít a muffin tésztájához, ezért kis muffinokat is lehet belőle sütni.


Kistorták, kevert tésztából recepthez kapcsolódó receptek

Kistorták, kevert tésztából

Kistorták, kevert tésztából

Vásároltam két fajta süti formát, egy szilikonost, és egy kis tortásat. Amiben mézeskalács ajándékokat fogok készíteni. De tudjátok, hogy van ez, rögtön…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés