Kividzsem recept

Kividzsem
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
3591

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 0.5 kg kivi
  • 20 dkg cukor

Elkészítés

A kivit meghámozzuk, feldaraboljuk és egy lábosba tesszük. Hozzáadjuk a cukrot, és közepes lángon forralni kezdjük.

Kb. 30 percig folyamatosan kevergetve főzzük.

Melegen befőttesüvegbe töltjük, majd amikor kihűlt, lezárjuk az üveget.


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Kividzsem recepthez

nagyi - 2012. január 03.
Nagyon jó ez a recept, régen is főztük igy a baracklekvárt, hogy cukorral megszórtuk és nagyon finom lett! Ugyhogy ez a kiwinél is jó, csinálják csak meg igy, aki szereti a kiwit. 5 pont.
skomaster - 2011. december 01.
A gyümölcsöt cukor nélkül kell nagyon sűrűre főzni! A cukor felolvadástól számitva csak az úra forrásig kaphat hő! Ha cukoral együtt főzve sűrítesz bármilyen gyümölcs alapanyagot, a cukor a sok hőtől katramellizálódik, és a barna karamell elviszi a gyümölcs színét (megbarnítja), és a karamellíz elnyomja a lekvárodban a gyümölcs természetes ízét! Ez alapszabály: a cukor az anyagban a lehető legkevesebb hőkezelést kapja!