Klasszikus brassói aprópecsenye

Klasszikus brassói aprópecsenye

A brassói avatárja - 3D-s élmény! Hogyan készül igazából?

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 20 dkg kolozsvári szalonna
  • 25 dkg vöröshagyma
  • 2 fej (!) fokhagyma
  • 70 dkg szűzpecsenye (!)
  • 60 dkg burgonya
  • olaj a sütéshez
  • só, bors
  • kevés víz
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A szalonnát apró kockákra vágjuk, és kevés olajon vagy zsíron félig megsütjük. Összevágjuk a hagymát, és az apróra vágott fokhagymával együtt a szalonnához adjuk és megdinszteljük.

A húst kockára vágjuk, sózzuk, alaposan borsozzuk, majd hozzáadjuk a szalonnás hagymához, és készre pirítjuk.

A krumplit kockára vágjuk, majd olajban ropogósra sütjük, és egy kanál vízzel együtt hozzákeverjük a raguhoz.