Klasszikus egészben sült csirke recept

Klasszikus egészben sült csirke
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
14631

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy kihagyhatatlan klasszikus az egészben sült csirke receptje

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 db egész csirke (kb. 1,5 kg)
  • 0.5 db citrom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 szál rozmaringágacska
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 dl csirkealaplé

A marinádhoz:

  • 2 evőkanál frissen aprított rozmaring
  • 0.5 dl citromlé
  • 0.5 dl olívaolaj
  • nagy szemű só
  • zúzott fekete bors

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Egy nem fémből készült edényben összekeverjük a marinád hozzávalóit. A csirke hasüregét átkenjük a marinád felével, belerakjuk a citromot, a rozmaringot és a fokhagymát, majd kötözőspárgával összekötjük a combvégeket.

Ujjunk segítségével a húst kívülről is bekenjük egy kis marináddal, majd tepsibe helyezzük, és meglocsoljuk a maradék páclével. Sütőben 45-50 perc alatt aranybarnára sütjük, majd az edényből kivéve melegen tartjuk.

A kisült szaftból 1 evőkanálnyit alacsony lángon felhevítünk, hozzáadjuk a lisztet, és 5-7 perc alatt aranybarnára pirítjuk. A rántást állandó keverés mellett az alapléhez adjuk, és 5 perc alatt közepes lángon beforraljuk. A csirkét az öntettel tálaljuk.


Klasszikus egészben sült csirke recepthez kapcsolódó receptek

Klasszikus egészben sült csirke

Klasszikus egészben sült csirke

Egy kihagyhatatlan klasszikus az egészben sült csirke receptje

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés