Klasszikus gyümölcskenyér recept

Klasszikus gyümölcskenyér
4.5 8

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
22498

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Magában is csodás - a hedonisták meg is vajazzák!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 0.5 dl rum
  • 10 dkg mazsola
  • 3 db tojás
  • 13 dkg kristálycukor
  • 15 dkg puha vaj + a formába
  • 18 dkg liszt + a formába
  • 1.5 kiskanál sütőpor
  • 20 dkg aszalt gyümölcs
  • 5 dkg porcukor

Elkészítés

A rumot egy kevés forró vízzel felengedjük, és beáztatjuk a mazsolát. A tojást összekeverjük a kristálycukorral, majd hozzáadjuk a lágy vajat, és hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport.

A gyümölcsöket felkockázzuk, és megforgatjuk a porcukorban, majd a rumba áztatott mazsolával együtt hozzáadjuk a lisztes masszához.

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A masszát egy kivajazott és vékonyan kilisztezett őzgerincformába kanalazzuk, és a sütőben kb. 20 percig sütjük.

A hőmérsékletet 120 °C-ra csökkentjük, és további 30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A sütőből kivéve hűlni hagyjuk, majd a formából kivesszük és felszeleteljük.


Klasszikus gyümölcskenyér recepthez kapcsolódó receptek

Klasszikus gyümölcskenyér

Klasszikus gyümölcskenyér

Magában is csodás - a hedonisták meg is vajazzák!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Klasszikus gyümölcskenyér recepthez

admin - 2012. december 11.
Kedves Répafül!
Sajnos nincs olyan recept a világon, ahol a sütési időt percre pontosan meg lehet adni. Mert rengeteg múlik a sütőn magán, és mindegyik máshogy dolgozik. A fenti receptben is légkeveréses sütőt használtak, ahol 20 + 30 perc elég volt a süléshez. De természetesen sosem árt a tűpróba. Ami pedig a magasságot illeti: minderről főleg a sütőpor tehet; hogyha másfél kiskanál sütőport teszel bele, akkor a tésztája bizony szép szellős lesz és megemelkedik. Sok sikert! :)
repafül - 2012. február 26.
Szóval ez a sütemény állagában nem lenne rossz, de a sütési ideje nem éppen annyi, amit előír! A 120 fokon való sütés nálam 40 perc volt, és kiborítva még nyers volt-((( A magassága meg sem közelíti a fotón lévőt! Soha többet ilyen receptből való sütést!
Magdi - 2011. december 11.
Azt hiszem ez az igazi gyümölcskenyér, nagyon jó a recept! Ezt megsütöm a jövő héten, minden hozzávaló megvan, kivéve az aszalt gyümölcsöt. Köszönöm a Tv paprika Magazinnak, kitünő ötlet.