Klasszikus gyümölcskenyér recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 70 perc
Megnézték: |
Magában is csodás - a hedonisták meg is vajazzák!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 0.5 dl rum
- 10 dkg mazsola
- 3 db tojás
- 13 dkg kristálycukor
- 15 dkg puha vaj + a formába
- 18 dkg liszt + a formába
- 1.5 kiskanál sütőpor
- 20 dkg aszalt gyümölcs
- 5 dkg porcukor
Elkészítés
A rumot egy kevés forró vízzel felengedjük, és beáztatjuk a mazsolát. A tojást összekeverjük a kristálycukorral, majd hozzáadjuk a lágy vajat, és hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport.
A gyümölcsöket felkockázzuk, és megforgatjuk a porcukorban, majd a rumba áztatott mazsolával együtt hozzáadjuk a lisztes masszához.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A masszát egy kivajazott és vékonyan kilisztezett őzgerincformába kanalazzuk, és a sütőben kb. 20 percig sütjük.
A hőmérsékletet 120 °C-ra csökkentjük, és további 30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A sütőből kivéve hűlni hagyjuk, majd a formából kivesszük és felszeleteljük.