Klasszikus körteleves recept

Klasszikus körteleves
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
880

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mivel nagyon sok körténk termett, úgy gondoltam, érdemes körtelevest készítenem belőlük.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók

  • 4 db vilmoskörte
  • 12 dkg cukor
  • 1 késhegyni só
  • 2 szem fahéj
  • 3 szem szegfűszeg
  • 1 db citrom héja
  • 0.5 db citrom leve
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 rúd vanília kikapart magja
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek étkezési keményítő
  • víz

Elkészítés

1,5 liter vizet felteszünk a tisztított felkockázott körtével, a cukorral, a citromlével és reszelt héjával, a fűszerekkel és az ízesítőkkel főni. A gyümölcs puhulása után a tejfölt a keményítővel habverővel simára elkeverjük, majd a főzőléből kiveszünk, és azt hozzáadva jól elkeverjük, majd a levest csomómentesen behabarjuk.

A tetején őrölt fahéjjal megszórva tálaljuk, citromillatú bazsalikommal vagy citromfűvel díszítve.


Klasszikus körteleves recepthez kapcsolódó receptek

Klasszikus körteleves

Klasszikus körteleves

Mivel nagyon sok körténk termett, úgy gondoltam, érdemes körtelevest készítenem belőlük.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés