Kocsonya recept
Beküldő: imre Nehézség: Elkészítési idő: 50 perc
Megnézték: |
A recept hozzávalói ( személyre)
- 2 kg disznó bőre, füle, lába (körmét), orr rész
- 1 kávéskanál szemes bors
- 2 fej kisebb fej fokhagyma
- só
- 1 kiskanál pirospaprika
Elkészítés
Fogjuk a bőrét, fülét, lábrészét (körmét), orr részét és alaposan besózzuk durva sóval, és hűvös helyre tesszük, 1-2 napig állni hagyjuk.
Ezután betesszük egy edénybe, vizet öntünk rá, hogy ellepje, állni hagyjuk 1-órát, utána megmossuk, megtisztítjuk, majd feltesszük főni 4-5 liter vízzel. Beletesszük a kávéskanál borsot és a fokhagymát, ha kel még sózzuk, mikor megfőtt leszűrjük, kis tányérokba tesszük és megszórjuk pirospaprikával.