Kókuszkéregben sült csirkeszárny recept

Kókuszkéregben sült csirkeszárny

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1151

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A csirkeszárnyakat a kókusz különösen ízletessé teszi.

2 személyre

  • 8 db csirkeszárny
  • 1 db citrom leve és reszelt héja
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 1 tk curry
  • 1 tk marokkói csirke fűszerkeverék
  • 0.5 tk chili
  • őrölt bors
  • 3 ek olívaolaj (4 ek)

Elkészítés

Egy tálban keverjük össze a fűszereket, a citrom levét és reszelt héjat, ízlés szerinti sóval, őrölt borssal, a kókuszreszelékkel és az olívaolajjal.

Ezután alaposan forgassuk bele a csirkeszárnyakat és legalább egy fél órát hagyjuk állni, hogy az ízek alaposan átjárják.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, helyezzük rá a bepácolt csirkeszárnyakat, majd kanalazzuk rá a visszamaradt pácot. Helyezzük előmelegített sütőbe, majd 25-30 perc alatt süssük szép aranybarnára.

Ameddig a csirkeszárnyak elkészülnek, enyhén sós vízben főzzük meg a barna rizst. Ezután hevítsünk fel egy 1 ek olívaolajat, majd keverjük össze az alaposan lecsepegtetett rizzsel. Közben ízlés szerint sózzuk.


Kókuszkéregben sült csirkeszárny recepthez kapcsolódó receptek

Kókuszkéregben sült csirkeszárny

Kókuszkéregben sült csirkeszárny

A csirkeszárnyakat a kókusz különösen ízletessé teszi.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés