Kókuszos-áfonyás sajttorta recept

Kókuszos-áfonyás sajttorta
2.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
8790

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kókuszos-áfonyás sajttorta recept - pettyes és krémes!

4 személyre

  • 11 dkg vaj + a sütőforma kikenéséhez
  • 15 dkg gabonás keksz darabokra törve
  • 7.5 dkg liszt
  • 3.5 dkg kókuszreszelék
  • 12 dkg cukor
  • 35 dkg krémsajt (mascarpone vagy philadelphia krémsajt)
  • 4 db tojás
  • 1 evőkanál tej
  • 1 kiskanál vanília
  • 30 dkg áfonya

Elkészítés

Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. Enyhén kivajazunk egy 36x22x5 cm-es sütőtálat.

Egy kisebb serpenyőben közepes lángon addig hevítjük a vajat, amíg világosbarnára nem sül, majd félretesszük.

Egy közepes tálban összekeverjük a kekszet, a lisztet, a kókuszreszeléket és a cukorból 5 dkg-ot. Hozzáöntjük a vajat, és jól elkeverjük. A tésztát az előkészített sütőformába öntjük, és 8-10 perc alatt szép világosbarnára sütjük.

Közben egy nagyobb tálban közepes fokozaton egy habverővel összekeverjük a krémsajtot és a maradék cukrot. Hozzáadjuk a tojást, a tejet és a vaníliát, majd ezt is jól összekeverjük. Ha kész, a meleg tésztára öntjük, és rászórjuk az áfonyát.

További 18-20 percig sütjük, amíg a közepe is jól át nem sül. A sütőben hagyjuk kihűlni, majd lefedve hűtőbe tesszük. Szeletekre vágva tálaljuk.


Kókuszos-áfonyás sajttorta recepthez kapcsolódó receptek

Kókuszos-áfonyás sajttorta

Kókuszos-áfonyás sajttorta

Kókuszos-áfonyás sajttorta recept - pettyes és krémes!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés