Kókuszos-ananászos kuglóf recept

Kókuszos-ananászos kuglóf
2.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
2105

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kókuszos, ananászos kuglóf recept, kell ennél több?

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 12.5 dkg vaj
  • 7.5 dkg barna cukor
  • 1 kiskanál vaníliakivonat
  • 2 db tojás
  • 22 dkg liszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 0.5 kiskanál szódabikarbóna
  • 6 dkg kókuszreszelék
  • 9 dkg méz
  • 25 dkg konzervananász
  • porcukor és vaníliás joghurt a tálaláshoz

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A vajat és a cukrot a vaníliával habosra keverjük, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat is.

Hozzászitáljuk a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a mézet is, és alaposan összedolgozzuk.

Végül hozzákeverjük az alaposan lecsepegtetett, apróra vágott ananászt, majd a tésztát egy kuglófformába kanalazzuk, és 60-65 perc alatt aranybarnára sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). Amikor kihűlt, megszórjuk porcukorral, és vaníliás joghurttal tálaljuk.

A receptet beküldte: Vass Éva, Zalaegerszeg


Kókuszos-ananászos kuglóf recepthez kapcsolódó receptek

Kókuszos-ananászos kuglóf

Kókuszos-ananászos kuglóf

Kókuszos, ananászos kuglóf recept, kell ennél több?

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés