Kókuszos, mazsolás reggeli muffin recept

Kókuszos, mazsolás reggeli muffin
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
607

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Amikor reggelenként késésben vagyunk, vigyünk magunkkal az útra ebből a muffinból. 

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 4 evőkanál puha vaj
  • 10 dkg barna cukor
  • 2 db tojás
  • 12 dkg tejföl
  • 11 dkg reszelt sárgarépa
  • 8 evőkanál kókuszreszelék
  • 8 evőkanál mazsola
  • 15 dkg liszt
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 6 dkg felaprított dió

Elkészítés

Egy kisebb tálban simára keverjük a vajat és a barna cukrot, majd hozzáadjuk a tojást és a tejfölt, és az egészet alaposan összedolgozzuk. Végül belekeverjük a sárgarépát, a kókuszreszeléket és a mazsolát.

Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a szódabikarbónát és a fahéjat, majd az első edény tartalmába lazán beledolgozzuk. Ezt követően beleforgatjuk a diót.

A kiolajozott vagy muffinpapírral kibélelt sütőformákat háromnegyedig töltjük az elkészült masszával. 190 °C-on 20-25 percig sütjük (akkor van kész, ha a muffin közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán húzható ki). Mielőtt a muffinokat sütőrácsra helyeznénk, 5 percig a tepsiben hűlni hagyjuk. Melegen tálaljuk.


Kókuszos, mazsolás reggeli muffin recepthez kapcsolódó receptek

Kókuszos, mazsolás reggeli muffin

Kókuszos, mazsolás reggeli muffin

Amikor reggelenként késésben vagyunk, vigyünk magunkkal az útra ebből a muffinból. 

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés