Kókuszos csók

Kókuszos csók

A ropogós aprósütemény a kókusz, a fahéj és a vanília édes, trópusi illatát árasztja. Jól illik kávéhoz vagy teához.

4 személyre

  • 14 dkg kókuszpehely
  • 10 dkg pirított mandula, mogyoró vagy pekándió
  • 3 db tojásfehérje
  • 12.5 dkg finom kristálycukor
  • 0.5 kiskanál őrölt fahéj
  • egy kis üveg vaníliaaroma háromnegyede
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A sütőt 180 °C-ra (gázsütőt 2–3. fokozaton) előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk két tepsit.

Egy keverőtálban jól összevegyítjük a kókuszpelyhet, az összevágott mandulát, ill. mogyorót, a fahéjat és a vaníliaaromát.

A tojásfehérjét egy csipet sóval egy másik keverőtálba tesszük és elektromos habverővel lágy habbá verjük. 1 evőkanál cukrot a tojáshabra szórunk, és addig verjük, míg fényes nem lesz.

A többi cukrot is a habra szórjuk, és egy tésztakaparóval óvatosan belevegyítjük. Majd a kókuszos masszát is belekeverjük.

A tésztát desszertes kanállal az előkészített tepsikbe adagoljuk, az egyes adagok között 2–3 cm-es távolságot hagyva. A csókokat 12–15 perc alatt aranysárgára sütjük.

A süteményeket 2–3 percig a tepsiben hagyjuk hűlni, majd egy papírból formált lapáttal átemeljük egy tortarácsra, amelyen hagyjuk teljesen kihűlni.