Kókuszos cupcake recept

Kókuszos cupcake
4.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
1643

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Süssünk valamit - kapkodni fogják!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1.2 dl forró víz
  • 2.5 dkg kakaópor
  • 1 kiskanál vaníliakivonat
  • 0.6 dl tej
  • 15 dkg liszt
  • 0.5 kiskanál szódabikarbóna
  • 0.5 kiskanál sütőpor
  • 0.25 kiskanál só
  • 10 dkg puha Rama
  • 12 dkg cukor
  • 11 dkg barna cukor
  • 2 db tojás

A krémhez:

  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 6 dkg dió
  • 5 dkg Rama
  • 12 dkg krémsajt
  • 0.5 kiskanál vaníliakivonat
  • 2 csepp sárga ételfesték
  • 12 dkg cukor

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A forró vizet elkeverjük a kakaóporral, majd hozzáadjuk a vaníliát és a tejet. A lisztet egy edénybe szitáljuk, és összekeverjük a szódabikarbónával, a sütőporral és a sóval.

A Ramát és a kétféle cukrot habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és alaposan összedolgozzuk. Több adagban hozzáadjuk a lisztet és a kakaós tejet úgy, hogy a liszttel kezdjük, és azzal is fejezzük be.

A tésztát egy muffi nforma papírral kibélelt mélyedéseibe kanalazzuk, és 25-30 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).

A krémhez a kókuszt és a durvára vágott diót enyhén megpirítjuk. A Ramát összedolgozzuk a krémsajttal, a vaníliával és az ételfestékkel, majd hozzákeverjük a cukrot.

A diót és 3 evőkanál kókuszt félreteszünk, a maradék kókuszt pedig hozzákeverjük a krémsajtos keverékhez. A krémet habzsákba töltjük, a sütik tetejére nyomjuk, majd a tetejét megszórjuk a kókusszal és a dióval.


Kókuszos cupcake recepthez kapcsolódó receptek

Kókuszos cupcake

Kókuszos cupcake

Süssünk valamit - kapkodni fogják!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés