Kókuszos darálós karika

Kókuszos darálós karika

Egyszerű, omlós aprósütemény, ami fémdobozban sokáig eláll.

8 személyre

  • 35 dkg liszt
  • 0.5 tasak sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 10 dkg margarin
  • 2 db egész tojás
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Egy tálba szórjuk a lisztet, porcukrot, sütőport, kókuszreszeléket, vaníliás cukrot, majd a tojásokkal és a margarinnal összedolgozzuk.

A sütőt előmelegítjük és két nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.

A tésztát a húsdarálóba töltjük, majd a rászerelt formán keresztül kb. 12 cm hosszú rudakat nyomunk ki, azok végeit karikába fordítjuk és az előkészített tepsikbe fektetjük egy kevés helyet hagyva közöttük.

180 fokon alul-felülsütéssel kb. 12 perc alatt megsütjük.

Ha kihűlt, jól záródó fémdobozban tároljuk.