Kókuszos keksz szalámi

Kókuszos keksz szalámi

Nem az általánosan elterjedt vajas krémes receptet teszem közzé, hanem ismét egy régi családi receptet. Érdemes kipróbálni!

8 személyre

  • 60 dkg kristálycukor
  • 4 evőkanál méz
  • 4 dl víz
  • 40 dkg darált keksz
  • 20 dkg kókuszreszelék, +2 ek a szóráshoz
  • 20 dkg margarin

A kakaóshoz:

  • 50 ml rum
  • 7 dkg kakaó
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Két külön edénybe feltesszük az 1-1 adag vizet, cukrot és mézet, amiből sűrű szirupot főzünk. (Akkor jó, ha a már nem habzik, és átlátszó.)

Kissé hűlni hagyjuk.

A még meleg szirupokhoz adjuk az 1-1 adag kekszet, kókuszreszeléket, a puha margarint. Az egyiket jól kikeverjük, ez marad a világos réteg. A másikhoz hozzáadjuk a kakaót és a rumot, ebből lesz a sötét réteg.

A két masszát külön-külön sütőpapírok, vagy Folpack fólia között szabályos téglalappá nyújtjuk.

A kakaósra ráhelyezzük a világos lapot, kissé rásimítjuk, majd a papír, vagy fólia segítségével szorosan feltekerjük. A kihajtott fóliát meghintjük a 2 evőkanál kókuszreszelékkel és beleforgatjuk a tekercset. A fóliával becsomagoljuk a tekercset, és pár órára a hűtőbe tesszük.

Szobahőmérsékleten könnyen vágható, és sokáig eláll.