Kókuszos kiflik recept
Beküldő: Andi Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Egyszerű, omlós sütemény, ami jól záródó dobozban sokáig eláll.
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 nagy csipet só
- 10 dkg kókuszreszelék
- 1 db kezeletlen citrom reszelt héja
- 15 dkg cukor
- 2 db nagyobb tojás sárgája
- 25 dkg margarin
Elkészítés
Egy közepes méretű tálba mérjük a lisztet, beleszórjuk a sütőport, a sót, a kókuszreszeléket és jól elkeverjük.
Hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a tojások sárgáját, a margarint. Alaposan összedolgozzuk. A tészta először nehezen áll össze, de a kezünk melegétől a margarin olvadni kezd és a tészta is lágyul.
Nagyobb tepsiket sütőpapírral bélelünk ki.
Egy kifli formát Folpackkal bélelünk ki, majd a tésztából tépve egy adagot kicsi rudat sodrunk, amit a kibélelt kifli formába nyomunk úgy, hogy ne lógjon ki a formából a tészta.
A Folpack segítségével kifordítjuk a kiflit a formából és az előkészített tepsibe fektetjük egymástól egy picit távolabb.
Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 180 fokon alul-felülsütéssel 15 perc alatt megsütjük. A kiflik ekkor még puhák és törékenyek, ezért a tepsikben hagyjuk kb. 5 percet pihenni, majd rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben a külső része picit ropogóssá válik, de a belseje finom, omlós marad. Végül porcukorral megszórva kínáljuk. Jól zárható fémdobozban sokáig omlós marad, ha marad belőle.