Kókuszos kiflik recept

Kókuszos kiflik
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Andi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1096

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egyszerű, omlós sütemény, ami jól záródó dobozban sokáig eláll.

12 személyre

  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 nagy csipet só
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 1 db kezeletlen citrom reszelt héja
  • 15 dkg cukor
  • 2 db nagyobb tojás sárgája
  • 25 dkg margarin

Elkészítés

Egy közepes méretű tálba mérjük a lisztet, beleszórjuk a sütőport, a sót, a kókuszreszeléket és jól elkeverjük.

Hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a tojások sárgáját, a margarint. Alaposan összedolgozzuk. A tészta először nehezen áll össze, de a kezünk melegétől a margarin olvadni kezd és a tészta is lágyul.

Nagyobb tepsiket sütőpapírral bélelünk ki.

Egy kifli formát Folpackkal bélelünk ki, majd a tésztából tépve egy adagot kicsi rudat sodrunk, amit a kibélelt kifli formába nyomunk úgy, hogy ne lógjon ki a formából a tészta.

A Folpack segítségével kifordítjuk a kiflit a formából és az előkészített tepsibe fektetjük egymástól egy picit távolabb.

Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 180 fokon alul-felülsütéssel 15 perc alatt megsütjük. A kiflik ekkor még puhák és törékenyek, ezért a tepsikben hagyjuk kb. 5 percet pihenni, majd rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

Közben a külső része picit ropogóssá válik, de a belseje finom, omlós marad. Végül porcukorral megszórva kínáljuk. Jól zárható fémdobozban sokáig omlós marad, ha marad belőle.


Kókuszos kiflik recepthez kapcsolódó receptek

Kókuszos kiflik

Kókuszos kiflik

Egyszerű, omlós sütemény, ami jól záródó dobozban sokáig eláll.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés