Kókuszos palacsinta ananásszal recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 45 perc
Megnézték: |
Ízbomba palacsintába csomagolva
- 15 dkg liszt
- 2 evőkanál cukor
- 2.5 dkg kókuszreszelék
- 4 db tojás
- 2.5 dl tej
- 2.5 dl tejszín
- 25 dkg ananász
- porcukor és menta a tálaláshoz
Az ananászpüréhez:
- 40 dkg ananász
- 6 dkg cukor
- 1 evőkanál barna rum
Elkészítés
Az ananászpüréhez a felkockázott ananászt a cukorral és a rummal kis lángon addig forraljuk, míg a cukor fel nem oldódik. Ezután nagy lángon további 6-8 percig forraljuk, majd egy szűrőn átpasszírozzuk, és félretesszük.
A lisztet összekeverjük a cukorral és a kókuszreszelékkel. A tojásokat összedolgozzuk a tejjel, a tejszínnel és 1.5 evőkanál ananászpürével, majd simára keverjük a lisztes keverékkel, és 20 percet állni hagyjuk.
Felhevítünk egy ragadásmentes palacsintasütőt, és kb. 0,8 dl-es adagokban kisütjük benne a palacsintákat.
Az ananászt kockára vágjuk, és a felét a maradék ananászpürével együtt a palacsintákra kanalazzuk. A palacsintákat kétszer félbehajtjuk, majd a tetejüket megszórjuk a maradék ananásszal, és porcukorral meghintve, mentalevelekkel díszítve tálaljuk.