Kókuszos palacsinta ananásszal

Kókuszos palacsinta ananásszal

Ízbomba palacsintába csomagolva

4 személyre

  • 15 dkg liszt
  • 2 evőkanál cukor
  • 2.5 dkg kókuszreszelék
  • 4 db tojás
  • 2.5 dl tej
  • 2.5 dl tejszín
  • 25 dkg ananász
  • porcukor és menta a tálaláshoz

Az ananászpüréhez:

  • 40 dkg ananász
  • 6 dkg cukor
  • 1 evőkanál barna rum
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Az ananászpüréhez a felkockázott ananászt a cukorral és a rummal kis lángon addig forraljuk, míg a cukor fel nem oldódik. Ezután nagy lángon további 6-8 percig forraljuk, majd egy szűrőn átpasszírozzuk, és félretesszük.

A lisztet összekeverjük a cukorral és a kókuszreszelékkel. A tojásokat összedolgozzuk a tejjel, a tejszínnel és 1.5 evőkanál ananászpürével, majd simára keverjük a lisztes keverékkel, és 20 percet állni hagyjuk.

Felhevítünk egy ragadásmentes palacsintasütőt, és kb. 0,8 dl-es adagokban kisütjük benne a palacsintákat.

Az ananászt kockára vágjuk, és a felét a maradék ananászpürével együtt a palacsintákra kanalazzuk. A palacsintákat kétszer félbehajtjuk, majd a tetejüket megszórjuk a maradék ananásszal, és porcukorral meghintve, mentalevelekkel díszítve tálaljuk.