Kókuszos pulykaleves citromcirokkal recept

Kókuszos pulykaleves citromcirokkal

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
718

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Pulykasült maradékából pompás alaplét készíthetünk ehhez a különleges leveshez.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 125 g főtt pulykamell bőr nélkül
  • 25 g kókusztejpor
  • 1 db friss piros húsú chilipaprika, kimagozva és összevágva
  • 1 evőkanál kukoricaliszt
  • 1 evőkanál finomra vágott friss koriander
  • 1 db kb. 3 kg-os pulyka törzse a fehér hús nélkül
  • 2 kávéskanál egész koriander
  • 100 g sárgarépa összevágva
  • 1 db zellerszár összevágva
  • 5 cm hosszú fahéjrúd apróra törve
  • 4 db szegfűszeg
  • 1 kávéskanál köménymag
  • 4 db nagy gerezd fokhagyma héjában, durván összezúzva
  • 1 db 5 cm-es gyömbérdarabka héjastul, felszeletelve
  • 2 szál citromcirok mozsárban összetörve
  • 225 g vöröshagyma héjastul, negyedekbe vágva

A díszítéshez:

  • 4 kis piros húsú csilipaprika

Elkészítés

Először készítsük el az alaplevet.Vágjuk a pulykatörzset kezelhető darabokra, és mozsárban törjük össze a koriandert. Tegyük egy nagy lábasba, adjunk hozzá 1,2 liter vizet és az összes többi hozzávalót. Forraljuk fel, majd mérsékeljük a lángot, és fedő alatt, csendesen főzzük 35-40 percig.

Közben vágjuk össze finomra a pulykamellet.

Vegyük ki az alapléből a legnagyobb pulykacsontdarabokat, majd egy nagy szűrőkanállal szűrjük át a levet egy mérőedénybe. 750 ml- nek kell lennie, ha nincs annyi, pótoljuk ki vízzel.

Tegyük a kókusztejport egy nagy lábasba, és öntsük hozzá a kimért alaplét. Állítsuk a lábast közepes lángra, és állandó, gyors kevergetés mellett vegyítsük össze a kettőt, ügyelve rá, hogy ne legyen csomós.

Amikor a kókuszkeverék bugyogni kezd, állítsuk kicsire a lángot, tegyük bele a pulykát és a chilipaprikát, majd ízlés szerint sózzuk.

Keverjük össze a kukoricalisztet 1-2 evőkanál hideg vízzel, öntsük a leveshez, és kevergessük 2-3 percig, amíg a leves besűrűsödik.

Adjuk hozzá a friss koriandert, keverjük meg. Majd vegyük le a levest a lángról és tálaljunk minden egyes tányért chilipaprikával díszítve, tetszés szerint.

Változat: Az alaplevet elkészíthetjük két nagy csirketörzzsel is.

A recept tápértéke:

Tápérték adagonként,
Energia 559 kJ (133 kcal), Szénhidrát 4 g, Fehérje 17 g, Zsír 5 g (ebből telített zsír 4 g)


Kókuszos pulykaleves citromcirokkal

Kókuszos pulykaleves citromcirokkal

Pulykasült maradékából pompás alaplét készíthetünk ehhez a különleges leveshez.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés