Kókuszos sajttortácskák

Kókuszos sajttortácskák

Apró torták tele ízzel - nagyon, nagyon kókuszos!

6 személyre

  • 26.5 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg cukor
  • 2 db tojásfehérje
  • 5 dkg olvasztott vaj

A töltelékhez:

  • 15 dkg krémsajt
  • 10 dkg ricotta
  • 11 dkg cukor
  • 15 dkg olvasztott csokoládé
  • 2 db tojás
  • 1 kiskanál vaníliakivonat

A sziruphoz:

  • 1 db gránátalma magjai és leve
  • 3.5 dkg cukor
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 150 ºC-ra. A kókuszt, a cukrot, a tojásfehérjét és a vajat jól összedolgozzuk, belenyomkodjuk 6, sütőpapírral kibélelt mini szufléformába (a papírnak oldalt ki kell lógnia), és 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

A töltelékhez a krémsajtot simára keverjük a ricottával és a többi hozzávalóval, majd a kihűlt tésztára öntjük, és 20-25 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd 1 órára a hűtőbe tesszük.

A sziruphoz a cukrot a gránátalmalével addig melegítjük, míg fel nem oldódik, majd nagy lángon enyhén besűrítjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A tortácskákat kiemeljük a formából, meglocsoljuk a sziruppal, és a gránátalmamagokkal megszórva tálaljuk.