Kólás-ragacsos sült oldalas recept

Kólás-ragacsos sült oldalas
4.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
1531

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A bepácolt, előfőzött oldalas sütés után finom puha-omlós. A kólától pedig még egy külön ízt is kapott.

4 személyre

  • 1.5 kg oldalas
  • 7 dl Coca cola
  • víz

Ragacsos szósz hozzávalói:

  • 4 evőkanál ketchup
  • 4 evőkanál barna cukor
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál worchester szósz
  • 1 evőkanál chilliszósz
  • 1 teáskanál piros arany

Elkészítés

Az oldalast daraboljuk fel, majd sózzuk be. Ezután helyezzük egy tepsibe egymásmellé, majd öntsük fel a kólával, és annyi vízzel, hogy ellepje. Végül a tepsi tetejét fedjük le fóliával.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 2-3 óra alatt pároljuk puhára a húst, de vigyázzunk nehogy túlfőjön, és szétessen.

Amikor a hús puhára főtt, vegyük ki a léből, és alaposan csepegtessük le. A visszamaradt levet öntsük ki, már nem lesz rá szükség.

Ameddig a hús párolódik, készítsük el a ragacsos szószt.

A ragacsos szósz hozzávalóit tegyük bele egy serpenyőbe, majd állandó kevergetés mellett forraljuk fel. Ezután vegyük kisebbre a hőfokot, és kevergetve főzzük pár percig.

Ezután az alaposan lecsepegtetett oldalast tegyük vissza a tepsibe, majd öntsük rá a szószt. Alaposan forgassuk össze, hogy mindenhol befedje a húsdarabokat, majd szórjuk meg ízlés szerint szezámaggal.

Hagyjuk legalább egy óra hosszáig állni, hogy sütés előtt az ízek jól átjárják a húst.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb 30 perc alatt készre. (sütés közben legalább egyszer fordítsuk át a húst, hogy mindkét oldala szépen megsüljön)

Tálaláskor ízlés szerinti köretet és salátát kínálhatunk hozzá.


Kólás-ragacsos sült oldalas recepthez kapcsolódó receptek

Kólás-ragacsos sült oldalas

Kólás-ragacsos sült oldalas

A bepácolt, előfőzött oldalas sütés után finom puha-omlós. A kólától pedig még egy külön ízt is kapott.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés