Kolbászhússal kevert karfiol fasírt recept

Kolbászhússal kevert karfiol fasírt
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
2706

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Darálthús híján ezúttal kolbásszal készítettem, melynek karakteres ízét kellően lágyította a karfiol.

6 személyre

  • 3 db szikkadt zsemle
  • 3 dl tej
  • 2 db tojás
  • 20 dkg házi füstölt, puha kolbász
  • 60 dkg főtt karfiol
  • 1 evőkanál házi zsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd préselt fokhagyma
  • bors
  • majoranna
  • 1 teáskanál paprikakrém
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

Enyhén sós vízben puhára főzzük a karfiolt. A zsemléket tejbe áztatjuk, 10 perc múlva kinyomkodjuk. A zsírban üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát. Hozzákeverjük az átpréselt fokhagymát, elzárjuk a hőt. A kolbászt és a leszűrt, villával széttört karfiolt elkeverjük a hagymával, a felvert tojással, a kinyomkodott zsemlékkel, fűszerekkel, paprikakrémmel. 18 pogácsát formálunk, megforgatjuk zsemlemorzsában.

A közepesre felforrósított olajon a fasírtok egyik oldalát fedő alatt 6 percig, a másik oldalát fedő nélkül 8 percig sütjük. Hidegen, melegen egyaránt kínálhatjuk. Balzsamecettel meglocsolt rukolás paradicsommal, puha kenyérrel, vagy főzelékre feltétként tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok! Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta


Kolbászhússal kevert karfiol fasírt recepthez kapcsolódó receptek

Kolbászhússal kevert karfiol fasírt

Kolbászhússal kevert karfiol fasírt

Darálthús híján ezúttal kolbásszal készítettem, melynek karakteres ízét kellően lágyította a karfiol.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés