Kolbászos-babos paradicsomleves

Kolbászos-babos paradicsomleves

Tartalmas leves gyorsan és egyszerűen

4 személyre

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 db lila hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg szárazkolbász
  • 2 evőkanál friss rozmaring
  • 0.5 kiskanál Cayenne-bors
  • 80 dkg darabolt paradicsom (konzerv)
  • 1 liter csirkealaplé
  • 1 evőkanál sherry- vagy vörösborecet
  • 2 kiskanál barna cukor
  • só, bors
  • 80 dkg fehér bab (konzerv)
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Az apróra vágott hagymát és az összezúzott fokhagymát olajban 3-4 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt, és nagy lángon 4-5 perc alatt aranybarnára pirítjuk.

A bab kivételével az összes többi hozzávalót hozzáadjuk, majd felforraljuk, és további 5 percig főzzük.

Végül belekeverjük a lecsepegtetett babot, és pár perc alatt összemelegítjük.