Kolbászos-paprikás quiche recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 100 perc
Megnézték: |
Sok-sok kolbásszal megrakott omlós sós tészta
- 20 dkg liszt + a nyújtáshoz
- 5 dkg mandulaliszt (vagy finomra őrölt mandula)
- 1 csipet só
- 11 dkg vaj + a formába
- 1 db tojás
- 1 db tojásfehérje
A feltéthez:
- 1 evőkanál víz
- 25 dkg spenót
- 50 dkg kolbász
- 10 dkg reszelt sajt
- 12 dkg sült paprika (konzerv)
- 2.5 dl tejszín
- 4 db tojás
- 1 kiskanál só
- 0.25 kiskanál bors
Elkészítés
A kétféle lisztet és a sót összekeverjük, elmorzsoljuk a kisebb darabokra vágott vajjal, majd hozzádolgozzuk a tojást.
A tésztát belisztezett felületen átgyúrjuk, labdát formázunk belőle, majd koronggá lapítjuk, és műanyag fóliába csomagolva legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
A tésztát kinyújtjuk, majd kibéleljük vele egy 20 cm átmérőjű kivajazott quiche-forma alját és oldalát. A túllógó részeket levágjuk, és a tésztát fél órára ismét a hűtőbe tesszük.
Ezután sütőpapírt fektetünk rá, nehezéknek rizst vagy babot szórunk rá, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig elősütjük. Ekkor a sütőpapírt eltávolítjuk, a tésztát néhány helyen villával megszurkáljuk, és további 10 perc alatt aranybarnára sütjük. Ezután vékonyan megkenjük az enyhén felvert tojásfehérjével, és félretesszük hűlni.
A vajat közepes lángon megolvasztjuk, a spenótot 2-3 perc alatt megfonnyasztjuk benne, majd amikor kihűlt, alaposan kinyomkodjuk.
Az előbbi serpenyőt felforrósítjuk, a felkarikázott kolbászt 4-5 percig pirítjuk benne, majd összekeverjük a spenóttal, a sajttal és a lecsepegtetett és apróra vágott sült paprikával.
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A kolbászos keveréket a tésztára kanalazzuk. A tejszínt összekeverjük a tojással, sózzuk, borsozzuk, majd a spenótos-kolbászos keverékre öntjük.
A quiche-t 25 perc alatt készre sütjük, majd a sütőből kivéve 15 percig állni hagyjuk. Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.