Kolbászos-paprikás quiche recept

Kolbászos-paprikás quiche
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

100 perc

Megnézték:
2093

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Sok-sok kolbásszal megrakott omlós sós tészta

6 személyre

  • 20 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 5 dkg mandulaliszt (vagy finomra őrölt mandula)
  • 1 csipet só
  • 11 dkg vaj + a formába
  • 1 db tojás
  • 1 db tojásfehérje

A feltéthez:

  • 1 evőkanál víz
  • 25 dkg spenót
  • 50 dkg kolbász
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 12 dkg sült paprika (konzerv)
  • 2.5 dl tejszín
  • 4 db tojás
  • 1 kiskanál só
  • 0.25 kiskanál bors

Elkészítés

A kétféle lisztet és a sót összekeverjük, elmorzsoljuk a kisebb darabokra vágott vajjal, majd hozzádolgozzuk a tojást.

A tésztát belisztezett felületen átgyúrjuk, labdát formázunk belőle, majd koronggá lapítjuk, és műanyag fóliába csomagolva legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.

A tésztát kinyújtjuk, majd kibéleljük vele egy 20 cm átmérőjű kivajazott quiche-forma alját és oldalát. A túllógó részeket levágjuk, és a tésztát fél órára ismét a hűtőbe tesszük.

Ezután sütőpapírt fektetünk rá, nehezéknek rizst vagy babot szórunk rá, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig elősütjük. Ekkor a sütőpapírt eltávolítjuk, a tésztát néhány helyen villával megszurkáljuk, és további 10 perc alatt aranybarnára sütjük. Ezután vékonyan megkenjük az enyhén felvert tojásfehérjével, és félretesszük hűlni.

A vajat közepes lángon megolvasztjuk, a spenótot 2-3 perc alatt megfonnyasztjuk benne, majd amikor kihűlt, alaposan kinyomkodjuk.

Az előbbi serpenyőt felforrósítjuk, a felkarikázott kolbászt 4-5 percig pirítjuk benne, majd összekeverjük a spenóttal, a sajttal és a lecsepegtetett és apróra vágott sült paprikával.

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A kolbászos keveréket a tésztára kanalazzuk. A tejszínt összekeverjük a tojással, sózzuk, borsozzuk, majd a spenótos-kolbászos keverékre öntjük.

A quiche-t 25 perc alatt készre sütjük, majd a sütőből kivéve 15 percig állni hagyjuk. Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.


Kolbászos-paprikás quiche recepthez kapcsolódó receptek

Kolbászos-paprikás quiche

Kolbászos-paprikás quiche

Sok-sok kolbásszal megrakott omlós sós tészta

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés