Kolbászos-paradicsomos tésztasaláta recept

Kolbászos-paradicsomos tésztasaláta

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
587

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kevés idővel rendelkezőknek akár ebédre vagy éppen vacsorára.

2 személyre

  • 2 pár debreceni vagy ízlés szerinti kolbász
  • 30 dkg tészta (pl. fusilli)
  • 10 dkg sajt (pl. parmezán, edami)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db chilipaprika vagy chilikrém
  • 1 teáskanál köménymag vagy őrölt kömény
  • 2 teáskanál magos dijoni mustár
  • 2 dl főzőtejszín
  • kakukkfű
  • szerecsendió
  • friss bazsalikom
  • paradicsom

Elkészítés

A kolbászt karikázzuk fel, a fokhagymát vágjuk fel apróra, a sajtot reszeljük le, a paradicsomot pedig ízlés szerint szeleteljük fel.

Egy serpenyőben (vagy wokban) pirítsuk meg a kolbászkarikákat, majd adjuk hozzá a köménymagot, a vékonyan felszeletel chilit (vagy chilikrémet) és az apróra vágott fokhagymát. Keverjük alaposan össze, és pirítsuk együtt még pár percig.

Ezután ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, majd adjuk hozzá a mustárt és a tejszínt. Keverjük össze, és addig főzzük hogy kissé besűrűsödjön a szaft. Ekkor adjuk hozzá a reszelt sajtot, és a frissen szedett, apróra vágott bazsalikomot. Pár perc alatt forraljuk össze, majd adjuk hozzá a felszeletelt paradicsomot. Keverjük óvatosan össze, majd 1-2 perc után zárjuk el a gázt, és fedjük le a serpenyő tetejét, hogy a paradicsom kellően megpuhuljon, de ne essen szét.

Közben enyhén sós vízben főzzük ki a tésztát, majd szűrjük le. Ezután öntsük hozzá a kolbászos-tejszínes-paradicsomos szószhoz, és óvatosan forgassuk össze.

Az elkészült tésztasalátát melegen tálaljuk. Tálaláskor a tányérokba szedett tésztát ízlés szerint még reszelt sajttal is megszórhatjuk.


Kolbászos-paradicsomos tésztasaláta recepthez kapcsolódó receptek

Kolbászos-paradicsomos tésztasaláta

Kolbászos-paradicsomos tésztasaláta

Kevés idővel rendelkezőknek akár ebédre vagy éppen vacsorára.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés