Kolbászos-rizses leveske recept

Kolbászos-rizses leveske
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
2199

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Becsapós - könnyűnek látszik, mégis megtelünk!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db póréhagyma
  • 15 dkg kolbász
  • 20 dkg rizs
  • 2.5 dl fehérbor
  • 1.5 dl csirkealaplé
  • 40 dkg hámozott paradicsom (konzerv)
  • 2 evőkanál turbolya (tetszőleges)
  • 20 dkg mozzarella
  • só, bors

Elkészítés

Az olajat közepes lángon felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a vékonyra szelt fokhagymát, a felkarikázott pórét és a kolbászt, és addig sütjük, míg a kolbászkarikák meg nem pirulnak (kb. 6-8 perc).

Hozzáadjuk a rizst, 2 percig kevergetjük, majd kis lángon hozzáadjuk a bort és 2,5 dl alaplét, és további 1-2 percig főzzük.

Ezután hozzáadjuk a maradék alaplét és a paradicsomot, nagy lángon 20 percig forraljuk, majd sózzuk, borsozzuk, végül megszórjuk a turbolyával és a darabokra tört mozzarellával.


Kolbászos-rizses leveske recepthez kapcsolódó receptek

Kolbászos-rizses leveske

Kolbászos-rizses leveske

Becsapós - könnyűnek látszik, mégis megtelünk!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Kolbászos-rizses leveske recepthez

IREN FEJES - 2012. február 06.
BIZTOS FINOM LEHET MERT AZ EN MENYEM A SZEKELYKAPOSZTAT IS FINOMAN CSINALJA IREN FEJES DICSEREM ŐT