Kolbászos-sajtos omlett recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 35 perc
Megnézték: |
Dobd fel a rántottát - csinálj inkább omlettet!
- 0.5 evőkanál olívaolaj
- 10 dkg kolbász
- 4 db tojás
- 0.8 dl tejszín
- 10 dkg halloumi sajt
- 3 dkg frissen aprított petrezselyem + a tálaláshoz
- só, frissen őrölt bors
- 2 dkg vaj
- citromgerezdek
Elkészítés
Az apróra vágott kolbászt forró olajban aranybarnára sütjük, majd a kolbászt és a kisült zsírját külön-külön félretesszük.
A tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel, a lereszelt sajttal és a petrezselyemmel, és sózzuk, borsozzuk. A tojásfehérjét habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk a sajtos keverékkel.
A vajat egy kisebb serpenyőben közepes lángon felforrósítjuk, hozzáadjuk a tojásos keveréket, és 2-3 percig sütjük.
Ekkor megszórjuk a kolbásszal, újabb 2-3 percig sütjük, míg az alja teljesen meg nem szilárdul, majd óvatosan félbehajtjuk és félbevágjuk.
Megszórjuk petrezselyemmel, meglocsoljuk a kolbászzsírral, majd citromgerezdekkel tálaljuk.