Kolbászos-sajtos omlett recept

Kolbászos-sajtos omlett
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
1922

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Dobd fel a rántottát - csinálj inkább omlettet!

2 személyre

  • 0.5 evőkanál olívaolaj
  • 10 dkg kolbász
  • 4 db tojás
  • 0.8 dl tejszín
  • 10 dkg halloumi sajt
  • 3 dkg frissen aprított petrezselyem + a tálaláshoz
  • só, frissen őrölt bors
  • 2 dkg vaj
  • citromgerezdek

Elkészítés

Az apróra vágott kolbászt forró olajban aranybarnára sütjük, majd a kolbászt és a kisült zsírját külön-külön félretesszük.

A tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel, a lereszelt sajttal és a petrezselyemmel, és sózzuk, borsozzuk. A tojásfehérjét habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk a sajtos keverékkel.

A vajat egy kisebb serpenyőben közepes lángon felforrósítjuk, hozzáadjuk a tojásos keveréket, és 2-3 percig sütjük.

Ekkor megszórjuk a kolbásszal, újabb 2-3 percig sütjük, míg az alja teljesen meg nem szilárdul, majd óvatosan félbehajtjuk és félbevágjuk.

Megszórjuk petrezselyemmel, meglocsoljuk a kolbászzsírral, majd citromgerezdekkel tálaljuk.


Kolbászos-sajtos omlett recepthez kapcsolódó receptek

Kolbászos-sajtos omlett

Kolbászos-sajtos omlett

Dobd fel a rántottát - csinálj inkább omlettet!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés