Kolbászos egytálétel burgonyapüré-borítással recept

Kolbászos egytálétel burgonyapüré-borítással
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
2699

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A kolbász és a krumpli remek páros alkot. Itt a pasztinák ad új ízt ennek a hagyományos ételnek.

4 személyre

  • 1 dl tej
  • 2.5 dkg vaj
  • 60 dkg burgonya (lisztes fajta)
  • 1 db pasztinák (kb.17.5 dkg)
  • só, bors

Továbbá:

  • 1 evőkanál olaj
  • 4 db sütni való kolbász
  • 2 doboz konzerv vesebab (egyenként 425 ml)
  • 2.5 dl konzerv darabolt paradicsom zöldfűszerekkel
  • cayenne-i bors

Elkészítés

Hámozzuk meg a burgonyát és a pasztinákot, kockázzuk fel, majd forrásban lévő vízben kb. 15 perc alatt főzzük puhára. Öntsük le a vizet a zöldségekről, hagyjuk a gőzt eltávozni, majd tegyük őket egy tálba. Melegítsük fel a tejet, olvasszuk fel benne a vajat. Nyomkodjuk össze burgonyatörővel a krumplit és a pasztinákot, s adjuk hozzá a tejes-vajas keveréket. Ízesítsük sóval és borssal.

Közben forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben. Süssük a kolbászt kb. 10 percig, illetve amíg minden oldala barnára nem sül. Konyhai papírtörlőn hagyjuk kihűlni. Öblítsük és csöpögtessük le a babot.

Melegítsük elő a grillsütőt a legmagasabb fokozaton. Forrósítsuk fel egy lábosban a babot és a paradicsomot. Fűszerezzük sóval, borssal és egy csipetnyi cayenne-i borssal. Vágjuk a kolbászokat négyfelé, és keverjük hozzá a babhoz. Kanalazzuk az egészet egy tűzálló tálba.

Simítsuk el a burgonyapürét a húsos-babos keverék tetején. Süssük aranysárgára a grillsütőben kb. 5 perc alatt. Forrón tálaljuk.

Tipp:

A kolbászt szurkáljuk meg villával, hogy sütés közben ne pukkadjon ki. Ha előre sütött kolbászt használunk, erre nincs szükség.

A recept tápértéke:

Adagonként: 770 kcal (3211 kJ), 29 g fehérje, 53 g zsír, 44 g szénhidrát


Kolbászos egytálétel burgonyapüré-borítással

Kolbászos egytálétel burgonyapüré-borítással

A kolbász és a krumpli remek páros alkot. Itt a pasztinák ad új ízt ennek a hagyományos ételnek.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés