Kolbászos töltött burgonya recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 65 perc
Megnézték: |
Rusztikus - fantasztikus!
- 2 db nagyobb szem burgonya
- 3 evőkanál majonéz
- 0.25 evőkanál víz
- 0.45 kiskanál paradicsompüré
- 0.5 kiskanál szardellapaszta
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 1 evőkanál olívaolaj + a sütéshez
- 1 csipet só
- 0.5 db közepes fej vöröshagyma
- 0.5 szelet fehér kenyér
- kevés tej
- 25 dkg kolbász
- 1 evőkanál frissen aprított petrezselyem
- 0.5 kiskanál citromlé
Elkészítés
A burgonyákat kefével alaposan megtisztítjuk és villával megszurkáljuk. 10-12 percre magas fokozaton mikrohullámú sütőbe tesszük, míg meg nem puhulnak. Hosszában kettévágjuk őket, levágjuk a felső negyedüket, és a közepüket kikaparjuk. Összekeverjük a majonézt, 1 evőkanál vizet, a paradicsompürét, a szardellapasztát és 1 fél evőkanál mustárt. A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra. Az olajat felhevítjük, beletesszük a felaprított hagymát, megsózzuk, majd közepes lángon, állandó kevergetés mellett aranybarnára pirítjuk (kb. 10 perc).
A kenyeret apró darabokra szaggatjuk, beáztatjuk a tejbe, és összekeverjük a felvágott kolbásszal, a petrezselyemmel, a hagymával és 3 evőkanál majonézes keverékkel. A tölteléket szétosztjuk a burgonyák között, majd a burgonya héját bekenjük olajjal, és kb. 30 percre a sütőbe tesszük, míg a kolbász át nem sül.
Míg a burgonya sül, összekeverünk a maradék majonézes keveréket a citromlével, a maradék mustárral és vízzel, és sózzuk, borsozzuk. Kivesszük a burgonyát a sütőből, rákanalazzuk a majonézes szószt a burgonyára, és grillsütőben 3-5 perc alatt meggrillezzük.