Kolbászos töltött burgonya

Kolbászos töltött burgonya

Rusztikus - fantasztikus!

2 személyre

  • 2 db nagyobb szem burgonya
  • 3 evőkanál majonéz
  • 0.25 evőkanál víz
  • 0.45 kiskanál paradicsompüré
  • 0.5 kiskanál szardellapaszta
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál olívaolaj + a sütéshez
  • 1 csipet só
  • 0.5 db közepes fej vöröshagyma
  • 0.5 szelet fehér kenyér
  • kevés tej
  • 25 dkg kolbász
  • 1 evőkanál frissen aprított petrezselyem
  • 0.5 kiskanál citromlé
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A burgonyákat kefével alaposan megtisztítjuk és villával megszurkáljuk. 10-12 percre magas fokozaton mikrohullámú sütőbe tesszük, míg meg nem puhulnak. Hosszában kettévágjuk őket, levágjuk a felső negyedüket, és a közepüket kikaparjuk. Összekeverjük a majonézt, 1 evőkanál vizet, a paradicsompürét, a szardellapasztát és 1 fél evőkanál mustárt. A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra. Az olajat felhevítjük, beletesszük a felaprított hagymát, megsózzuk, majd közepes lángon, állandó kevergetés mellett aranybarnára pirítjuk (kb. 10 perc).

A kenyeret apró darabokra szaggatjuk, beáztatjuk a tejbe, és összekeverjük a felvágott kolbásszal, a petrezselyemmel, a hagymával és 3 evőkanál majonézes keverékkel. A tölteléket szétosztjuk a burgonyák között, majd a burgonya héját bekenjük olajjal, és kb. 30 percre a sütőbe tesszük, míg a kolbász át nem sül.

Míg a burgonya sül, összekeverünk a maradék majonézes keveréket a citromlével, a maradék mustárral és vízzel, és sózzuk, borsozzuk. Kivesszük a burgonyát a sütőből, rákanalazzuk a majonézes szószt a burgonyára, és grillsütőben 3-5 perc alatt meggrillezzük.