Kolbászos tortillafalatok recept

Kolbászos tortillafalatok

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
1156

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Tartalmas pillanatokhoz - tartalmas falatok!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 0.5 db póréhagyma
  • 1.5 kiskanál só
  • 0.5 kiskanál őrölt bors
  • 15 dkg chorizo kolbász
  • 50 dkg krumpli
  • 9 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 12 dkg reszelt cheddar sajt

Elkészítés

A közepes lángon felhevített olajhoz hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, a karikára vágott póréhagymát (csak a fehér részét) és a só, illetve bors felét, majd néha megkeverve a hagymát enyhén megpirítjuk.

Hozzáadjuk az 1-2 cm-es karikára vágott kolbászt, kb. 4 percig pirítjuk, majd lejjebb vesszük a lángot, és hozzáadjuk a meghámozott és felkockázott krumplit. Fedő alatt puhára pároljuk (kb.10-12 perc). Ezután az egészet egy nagyobb edénybe öntjük, és hagyjuk kihűlni.

A tojást összekeverjük a tejföllel, a sajttal és a póré karikára vágott zöld részével. Megszórjuk a maradék sóval és borssal, majd egy hőálló edénybe öntjük.

Rákanalazzuk a krumplis keveréket (nem baj, ha néhány szem krumpli nem süllyed el teljesen), és 160 °C-os sütőben addig sütjük, míg a tojás meg nem szilárdul. A sütőből kivéve félretesszük hűlni, majd kisebb kockákra vágva tálaljuk.


Kolbászos tortillafalatok recepthez kapcsolódó receptek

Kolbászos tortillafalatok

Kolbászos tortillafalatok

Tartalmas pillanatokhoz - tartalmas falatok!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés