Kolozsvári rakott káposzta recept

Kolozsvári rakott káposzta
4 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
7990

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Csúcson a tejföl - ha ezt rakjuk alá

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 fej káposzta
  • olaj
  • 50 dkg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 0.5 kiskanál őrölt kömény
  • 15 dkg rizs
  • 3 dl tejföl
  • 2 szem paradicsom

Elkészítés

A káposztát csíkokra vágjuk, és egy kevés olajon kicsit megfonnyasztjuk. A darált húst az apróra vágott hagymával és a karikára vágott kolbásszal együtt kevés olajon addig sütjük, míg a hús kifehéredik. Ekkor megsózzuk és megszórjuk az őrölt köménnyel.

A rizst forró vízben puhára főzzük. Egy hőálló edény alját kibéleljük a káposzta felével, erre egy réteg húst rakunk, rákanalazzuk a rizst, majd újabb réteg hús következik, végül a tetejére a maradék káposzta.

Rákanalazzuk a tejfölt, és paradicsomkarikákkal díszítjük. 180 °C-os sütőben 25-30 percig sütjük.


Kolozsvári rakott káposzta recepthez kapcsolódó receptek

Kolozsvári rakott káposzta

Kolozsvári rakott káposzta

Csúcson a tejföl - ha ezt rakjuk alá

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Kolozsvári rakott káposzta recepthez

Szecskőné Ilona - 2011. december 04.
Nem savanyú káposztából kell készíteni?