Kolumbiai krumplileves recept

Kolumbiai krumplileves
3 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
3581

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Hogy miért is kapta a kolumbiai krumplileves elnevezést ez a recept, azt nem tudom, de hogy nagyon egyszerű elkészíteni és nagyon finom, az egészen biztos.

2 személyre

  • 50 dkg sertéscomb (vagy csirkemell)
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db paszternák (ez el is hagyható!)
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 1 db zeller
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 szem krumpli (vagy 4 szem)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 db húsleveskocka
  • őrölt feketebors
  • tárkony
  • 1 dl tejszín
  • 1 pohár tejföl (kicsi)
  • petrezselyemzöld

Elkészítés

A húst kisebb kockákra felvágjuk. A zöldségeket megpucoljuk és szintén kisebb darabokra felvágjuk.

Egy edénybe beletesszük a húst és a zöldségeket, az apróra vágott vöröshagymát, a vékonyan felszeletelt fokhagymát, majd felöntjüki annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ízlés szerint fűszerezzük, majd lassú tűzön félpuhára főzzük.

Ezután beletesszük a kisebb kockákra vágott krumplit, majd addig főzzük a levest, míg minden hozzávaló megpuhul. Amikor már minden megpuhult, állandó keverés mellett belecsorgatjuk a tejszínt, és az előzőleg egy kevés levessel simára kevert tejfölt. Jól kiforraljuk, és pár percig még együtt főzzük.

Tálaláskor a tetejét apróra vágott petrezselyemzölddel szórjuk meg!


Kolumbiai krumplileves recepthez kapcsolódó receptek

Kolumbiai krumplileves

Kolumbiai krumplileves

Hogy miért is kapta a kolumbiai krumplileves elnevezést ez a recept, azt nem tudom, de hogy nagyon egyszerű elkészíteni és nagyon finom, az egészen biztos.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés