Köményes-korianderes céklaleves recept

Köményes-korianderes céklaleves
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

55 perc

Megnézték:
5319

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ennek a klasszikus orosz levesnek különleges zamatot adnak a szokatlan fűszerek.

6 személyre

  • 500 g nyers cékla feldarabolva
  • 1 db zellerszár szeletelve
  • 50 g apró zárt fejű gomba (pl. bimbós csiperke), fölszeletelve
  • 150 g vöröshagyma fölvágva
  • 1 db kis piros vagy zöld húsú paprika kimagozva és fölszeletelve
  • 175 g burgonya földarabolva
  • 2 evőkanál olíva- vagy napraforgóolaj
  • 2 kávéskanál őrölt koriander
  • 1 kávéskanál köménymag
  • 1.2 liter zöldségalaplé
  • só, fekete bors
  • csipetnyi szárított kakukkfű

A díszítéshez:

  • 150 g sovány, natúr joghurt és összevágott metélőhagyma

Elkészítés

Tegyük a céklát, a zellert, a gombát, a vöröshagymát, a paprikát és a burgonyát egy nagy lábasba, és keverjük hozzá az olajat. Süssük nagy lángon, kevergetve, amíg a zöldség sercegni nem kezd. Ezután lefedve, kis lángon pároljuk 10 percig.

Keverjük hozzá a koriandert és a köményt, és dinszteljük még 1-2 percig. Öntsük rá az alaplevet, szórjuk meg a kakukkfűvel, forraljuk fel, majd kis lángon, időnként megkeverve, főzzük csendesen 20 percig.

Sózzuk, borsozzuk tetszés szerint. Merjük a levest kis tálakba. Minden adagot díszítsünk joghurttal és egy csipetnyi metélőhagymával.

Változat: Ha krémlevest szeretnénk, főzés után turmixoljuk össze a hozzávalókat konyhai robotgépben vagy kézi mixerrel.

A recept tápértéke:

Tápérték adagonként,
Energia 483 kJ (115 kcal), Szénhidrát 16 g, Fehérje 4 g, Zsír 5 g (ebből telített zsír 1 g)


Köményes-korianderes céklaleves recepthez kapcsolódó receptek

Köményes-korianderes céklaleves

Köményes-korianderes céklaleves

Ennek a klasszikus orosz levesnek különleges zamatot adnak a szokatlan fűszerek.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés