Köményes pogácsák paradicsommártással recept

Köményes pogácsák paradicsommártással

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

55 perc

Megnézték:
1025

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál köménymag
  • 0 4-5 evőkanál tej
  • 80 dkg burgonya (lisztes fajta)
  • 15 dkg liszt és egy kevés a kiszaggatáshoz

A paradicsommártáshoz

  • 1 evőkanál metélőhagyma összeaprítva
  • 25 dkg passzírozott paradicsom
  • 1 dl főzőtejszín
  • bors

Elkészítés

Hámozzuk meg a burgonyát, mossuk meg, vágjuk nagyobb kockákra, és sós vízben kb. 25 perc alatt főzzük puhára. Öntsük le róla a vizet, és nyomjuk át még forrón. Adjunk hozzá 1 kiskanál sót, majd hagyjuk kihűlni.

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra (légkeveréses sütőnél 180 °C, gázsütőnél 3.-4. fokozat). Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Olvasszuk meg a vajat. Dolgozzuk össze a burgonyát a vajjal, a liszttel és a tejjel gyúrható tésztává. Belisztezett kézzel formáljunk a tésztából 12 golyót, és nyomkodjuk őket ujjnyi vastag pogácsákká. Tegyük a pogácsákat a tepsibe, szórjuk meg őket köménnyel, és tegyünk mindegyikre néhány vajdarabkát.

Forró sütőben süssük a pogácsákat 30 perc alatt aranybarnára és ropogósra.

Közben öntsük a passzírozott paradicsomot egy lábosba, és mérsékelt hőfokon forrósítsuk fel. Keverjük hozzá a tejszínt, és melegítsük rövid ideig. Sózzuk, borsozzuk, majd keverjük hozzá a metélőhagymát.

A köményes pogácsákat a paradicsommártásra helyezve tálaljuk.

A recept tápértéke:

Adagonként: 510 kcal (2127 kJ), 10 g fehérje,26 g zsír, 59 g szénhidrát


Köményes pogácsák paradicsommártással

Köményes pogácsák paradicsommártással

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés