Köményes sertésszűz almás krumplipürével recept

Köményes sertésszűz almás krumplipürével
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2781

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Pont mint a csokifagyi: mindenki kedvence!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg burgonya
  • 4 db alma
  • 3 dkg vaj
  • 1.2 dl meleg tej
  • 2 evőkanál köménymag
  • 80 dkg sertésszűz
  • olívaolaj
  • bébispenót és karamellizált hagyma a tálaláshoz
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés

A kockára vágott burgonyát forró sós vízben 5-7 percig főzzük, majd hozzáadjuk a meghámozott és felkockázott almát, és további 8-9 perc alatt puhára főzzük.

Alaposan lecsöpögtetjük, krumplinyomóval durvára törjük, majd hozzáadjuk a vajat és a tejet, és teljesen áttörjük.

A köményt összekeverjük a sóval és a borssal. A húst megkenjük az olajjal, majd a köményes keverékbe forgatjuk.

A húst nagy lángon felhevített serpenyőbe tesszük, és minden oldalát átsütjük. A krumplipürével, bébispenóttal és karamellizált hagymával tálaljuk.


Köményes sertésszűz almás krumplipürével recepthez kapcsolódó receptek

Köményes sertésszűz almás krumplipürével

Köményes sertésszűz almás krumplipürével

Pont mint a csokifagyi: mindenki kedvence!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés