Köménymagos répakrémleves recept

Köménymagos répakrémleves

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1017

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Frissen tört köménymaggal az igazi!

4 személyre

  • 1.5 evőnanál vaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 50 dkg sárgarépa
  • 0.5 evőkanál köménymag
  • 6 dl csirke vagy zöldségalaplé
  • só, frissen őrölt bors
  • 2 evőkanál aquavit
  • petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítés

A vajat közepes lángon megolvasztjuk, az apróra vágott hagymát 1 percig pároljuk benne, majd hozzáadjuk a felkarikázott répát, és 5-6 percig együtt pároljuk.

Hozzáadjuk a mozsárban összezúzott (nem porított!) köménymagot, még fél percig főzzük, majd felöntjük az alaplével, és a répát puhára főzzük benne. Ezután botmixerrel pürésítjük, és sózzuk, borsozzuk.

A levest felmelegítjük (ha túl sűrű, adhatunk hozzá még alaplét), majd hozzáadjuk az aquavitet, és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.


Köménymagos répakrémleves recepthez kapcsolódó receptek

Köménymagos répakrémleves

Köménymagos répakrémleves

Frissen tört köménymaggal az igazi!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés