Konfitált kacsa recept

Konfitált kacsa
4.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

140 perc

Megnézték:
6363

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Hamisítatlan konfitált kacsacsomb recept

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 6 dkg só
  • 1 evőkanál reszelt narancshéj
  • 5 db csillagánizs
  • 3 rúd fahéj
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 3 dkg reszelt gyömbér
  • 1 kiskanál szecsuani bors
  • 4 db bőrös kacsacomb
  • 2 liter étolaj
  • citromgerezdek a tálaláshoz

Elkészítés

A sót a narancshéjjal, a csillagánizzsal, a fahéjjal, a fokhagymával, a gyömbérrel és a szecsuani borssal egy mozsárban összetörjük, alaposan bedörzsöljük vele a kacsacombokat, majd letakarva 2 órára hűtőbe tesszük.

A sütőt előmelegítjük 100 °C-ra. A húst a hűtőből kivéve hideg vízzel leöblítjük, majd konyhai papírtörlővel szárazra töröljük.

Az olajat felmelegítjük 100 °C-ra (maghőmérővel vagy cukorhőmérővel ellenőrizzük), majd belerakjuk a húst, és a sütőben lefedve 2 órán át sütjük, míg a hús meg nem puhul. A kacsát az olajból kivéve félretesszük hűlni.

Egy serpenyőt magas lángon felhevítünk, majd a kacsacombokat 3-4 percig sütjük benne, míg bőrük ropogósra nem sül. Citromgerezdekkel tálaljuk.


Konfitált kacsa recepthez kapcsolódó receptek

Konfitált kacsa

Konfitált kacsa

Hamisítatlan konfitált kacsacsomb recept

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Konfitált kacsa recepthez

thumb
vajdamarta - 2010. november 19.
T. Hozzászólók! Szerintem mindegyikőtöknek igaza van a maga módján. Viszont próbáltatok-e kellően ízesített, kb 3 kg-os marha lábszárat egészben, jénai- vagy kacsatálban, lefedve sütni éjféltől másnap reggelig 120 fokon 1 kanál zsiradékon? Ez is konfitálás:) Az eredmény igazán hihetetlenül fenséges ízű, puhán omlós finomság még azoknak is, akik ódzkodnak a 'kemény, rágós marhától'. Pl. ebből 1 szelet volt a feltét a feltöltött paradicsomos krumplifőzelékemen.
laca - 2010. november 19.
kedves Ilona, igazad van. A sült kacsacomb is nagyon finom. A konfitálás lényege viszont a bő zsírban lassan sütés
Ilona59 - 2010. november 18.
Szerintem a kacsacomb sütéséhez nem kell olaj, mivel a saját zsírjában is nagyon szépen megsül. Ráadásul nem kell 2 órahossza a sütéshez. És nagyon finom így is.