Konfitált kacsacombok gratinírozott burgonyával és vörösboros körtével recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 140 perc
Megnézték: |
A konfitáljunk kacsacombokat és gratinírozzunk hozzá burgonyát! A vörösboros körte a ráadás a receptben!
- 5 db kacsacomb
- 1 kg kacsazsír
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
A páchoz
- 3 dkg durva szemű tengeri só
- frissen őrölt fekete bors
- 1 szál rozmaring
A burgonyához
- 1 kg sárga húsú burgonya
- 3 dl húsalaplé
- só
- bors
A körethez
- 4 dl vörösbor
- 5 db szegfűszeg
- 0.5 db narancs héja és leve
- só
- 2 kanál akácméz
- 4 db körte
- kevés vaj
Elkészítés
A kacsacombokat bedörzsöljük a tengeri sóval, a fekete borssal és a friss rozmaringgal, és lefedve 24 órán keresztül a hűtőben érleljük.
A kacsazsírt az apróra vágott hagymával és fokhagymával felmelegítjük, beletesszük a combokat (úgy, hogy a zsír teljesen ellepje őket), és 120 °C-os sütőben puhára sütjük.
A vörösbort a szegfűszeggel, a narancshéjjal, a narancslével, a sóval és a mézzel felforraljuk, majd a körtéket lassú tűzön félpuhára főzzük benne.
A fűszereket kivesszük, a körtéket 4-5 órán át a borban hagyjuk, majd a kacsa mellé tálaljuk.
Előtte a levet visszaforraljuk, kevés hideg vajjal besűrítjük, és a körtékre locsoljuk.
A megtisztított és vékonyra szelt burgonyát egy tepsiben szétterítjük, hozzáadjuk az alaplét és egy kis kacsazsírt, majd sózzuk, borsozzuk. 150 °C-on 40 percig sütjük.
Tálalás előtt a kacsát visszatesszük a forró sütőbe, hogy a bőre megpiruljon.