Konfitált kacsacombok gratinírozott burgonyával és vörösboros körtével recept

Konfitált kacsacombok gratinírozott burgonyával és vörösboros körtével
4.5 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

140 perc

Megnézték:
6403

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A konfitáljunk kacsacombokat és gratinírozzunk hozzá burgonyát! A vörösboros körte a ráadás a receptben!

4 személyre

  • 5 db kacsacomb
  • 1 kg kacsazsír
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma

A páchoz

  • 3 dkg durva szemű tengeri só
  • frissen őrölt fekete bors
  • 1 szál rozmaring

A burgonyához

  • 1 kg sárga húsú burgonya
  • 3 dl húsalaplé
  • bors

A körethez

  • 4 dl vörösbor
  • 5 db szegfűszeg
  • 0.5 db narancs héja és leve
  • 2 kanál akácméz
  • 4 db körte
  • kevés vaj

Elkészítés

A kacsacombokat bedörzsöljük a tengeri sóval, a fekete borssal és a friss rozmaringgal, és lefedve 24 órán keresztül a hűtőben érleljük.

A kacsazsírt az apróra vágott hagymával és fokhagymával felmelegítjük, beletesszük a combokat (úgy, hogy a zsír teljesen ellepje őket), és 120 °C-os sütőben puhára sütjük.

A vörösbort a szegfűszeggel, a narancshéjjal, a narancslével, a sóval és a mézzel felforraljuk, majd a körtéket lassú tűzön félpuhára főzzük benne.

A fűszereket kivesszük, a körtéket 4-5 órán át a borban hagyjuk, majd a kacsa mellé tálaljuk.

Előtte a levet visszaforraljuk, kevés hideg vajjal besűrítjük, és a körtékre locsoljuk.

A megtisztított és vékonyra szelt burgonyát egy tepsiben szétterítjük, hozzáadjuk az alaplét és egy kis kacsazsírt, majd sózzuk, borsozzuk. 150 °C-on 40 percig sütjük.

Tálalás előtt a kacsát visszatesszük a forró sütőbe, hogy a bőre megpiruljon.


Konfitált kacsacombok gratinírozott burgonyával és vörösboros körtével recepthez kapcsolódó receptek

Konfitált kacsacombok gratinírozott burgonyával és vörösboros körtével

Konfitált kacsacombok gratinírozott burgonyával és vörösboros körtével

A konfitáljunk kacsacombokat és gratinírozzunk hozzá burgonyát! A vörösboros körte a ráadás a receptben!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés