Konfitált sertésoldalas joghurtos lencsefőzelékkel

Konfitált sertésoldalas joghurtos lencsefőzelékkel

Én eredeti görög joghurtot használok, amit kimérve árulnak az Interspaarban. Nagyon ízletessé teszi az amúgy egyszerű főzeléket.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Az oldalashoz:

  • 1 kg húsos sertésoldalas 3-4 cm-es darabokra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 szál rozmaring
  • 0.5 dl olaj

A lencsefőzelékhez:

  • 20 dkg nagyszemű barna lencse
  • 10 dkg görög kimért joghurt
  • 3 szál babérlevél
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál tárkonyecet
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál pirospaprika
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A bordáira darabolt oldalast megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk és zúzott fokhagymával bedörzsöljük. Aprított rozmaringot szórunk rá, miközben elkészítünk egy erre alkalmas edényt vagy dobozt. Meglocsoljuk az olajjal, összeforgatjuk, és lefóliázzuk, egy éjszakára a hűtőbe téve tesszük pácolódni.

Másnap tepsibe rakjuk, én egy teflonbevonatúba tettem, meglocsoljuk a páclével, 1,5 dl vizet öntünk alá és fóliával letakarva 110 fokos sütőbe 3,5 órát pácoljuk. Végül levesszük a fóliát, és megpirítjuk a tetejét.

A lencsét előző éjjel beáztatjuk. Másnap leszűrjük, és a felesleges szennyeződés miatt még átmossuk. Ezután a vöröshagymát meghámozzuk, megmossuk és apró kockára vágjuk.

Olajat tegyünk egy mély lábasba, és pároljuk meg rajta. Szórjuk meg a fűszerpaprikával, sózzuk, babért törjük bele egy kicsit, majd vízzel öntsük fel. Főzzük puhára. A lisztet keverjük jól el egy habverő segítségével a görög joghurttal, ha túl sűrű lenne 1 ek tejet, vagy tejfölt tehetünk hozzá, és habarjuk be a főzeléket vele. Ahogy besűrűsödik vegyük le a tűzről, és ízesítsük citromlével, vagy tárkonyecettel..