Könnyű nyári burgonyafőzelék virslivel recept

Könnyű nyári burgonyafőzelék virslivel
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
4828

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A krumplifőzelék kitűnő egytálétel. Nagyobb mennyiségben bográcsban is elkészíthető.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 5 szem burgonya (fél kiló)
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 1 db sárga paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 pár bőrös virsli
  • 1 pohár 12%-os tejföl (2 dl-es)
  • 1 evőkanál kukoricaliszt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 mokkáskanál őrölt pirospaprika
  • pici bors és őrölt kömény
  • 2 db babérlevél
  • só helyett delikát ételízesítő

Elkészítés

A felforrósított olajon megdinszteljük a megtisztított, apró kockára vágott vöröshagymát, majd rátesszük a szintén apróra vágott sárga paprikát,és a héjától megfosztott paradicsomot, felkockázva. Tehát pörköltalapot készítünk.

Amint zsírjára sült, megszórjuk a pirospaprikával, és rátesszük a megtisztított burgonyát, amelyet úgy szeltünk fel, hogy először négybe, majd fél centis lapkákra vágtuk. Kicsit együtt sütjük, majd felöntjük 4 dl hideg vízzel, ízesítjük az ételízesítővel, őrölt borssal és köménnyel, valamint belekerül a babérlevél.

Amíg a burgonya megpuhul, felkarikázzuk a virslit, és azt is beletesszük. Öt percnyi főzés után lelisztezzük a kukoricaliszttel és hőkiegyenlítés után belehabarjuk a tejfölt. Amint újra forr az ételünk, kész is, nem főzzük tovább.

Aki szereti kovászos uborkát is fogyaszthat mellé, és akinek nem kell féltenie az alakját, friss kenyeret falatozhat mellé, mert így laktatóbb az étel.

Jó étvágyat kívánok hozzá!


Könnyű nyári burgonyafőzelék virslivel recepthez kapcsolódó receptek

Könnyű nyári burgonyafőzelék virslivel

Könnyű nyári burgonyafőzelék virslivel

A krumplifőzelék kitűnő egytálétel. Nagyobb mennyiségben bográcsban is elkészíthető.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Könnyű nyári burgonyafőzelék virslivel recepthez

thumb
ibi1950 - 2011. augusztus 17.
Igen, elkészíthető bográcsban, mivel fel kell önteni vízzel, így nem kozmál bele. A tejföllel, pedig alig kell főzni. És ahogy írod az íze Isteni, főleg ha fával tüzelünk a bogrács alatt!! Próbáld ki. Üdv.: Ibi
Anna - 2011. augusztus 17.
IBI! Azt irtad, hogy bográcsban is elkészíthető egy ilyen étel, de szerintem inkább paprikás krumplit szoktak készíteni, annak az íze isteni.
thumb
Receptvarázs - 2011. augusztus 09.
Kedves Licike! Szoktak megadni mennyiséget szem-ben is, zárójelben látható a burgonya kilóban megadott mennyisége is :)
Licike - 2011. augusztus 09.
A burgonyát inkább db-ban, vagy kg-ban mérjük, igy egyértelmü a recept. A szem mint mértékegység?