Könnyű nyári burgonyafőzelék virslivel recept
Beküldő: ibi1950 Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
A krumplifőzelék kitűnő egytálétel. Nagyobb mennyiségben bográcsban is elkészíthető.
A recept hozzávalói ( személyre)
- 5 szem burgonya (fél kiló)
- 1 db közepes vöröshagyma
- 1 db sárga paprika
- 1 db paradicsom
- 2 pár bőrös virsli
- 1 pohár 12%-os tejföl (2 dl-es)
- 1 evőkanál kukoricaliszt
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 mokkáskanál őrölt pirospaprika
- pici bors és őrölt kömény
- 2 db babérlevél
- só helyett delikát ételízesítő
Elkészítés
A felforrósított olajon megdinszteljük a megtisztított, apró kockára vágott vöröshagymát, majd rátesszük a szintén apróra vágott sárga paprikát,és a héjától megfosztott paradicsomot, felkockázva. Tehát pörköltalapot készítünk.
Amint zsírjára sült, megszórjuk a pirospaprikával, és rátesszük a megtisztított burgonyát, amelyet úgy szeltünk fel, hogy először négybe, majd fél centis lapkákra vágtuk. Kicsit együtt sütjük, majd felöntjük 4 dl hideg vízzel, ízesítjük az ételízesítővel, őrölt borssal és köménnyel, valamint belekerül a babérlevél.
Amíg a burgonya megpuhul, felkarikázzuk a virslit, és azt is beletesszük. Öt percnyi főzés után lelisztezzük a kukoricaliszttel és hőkiegyenlítés után belehabarjuk a tejfölt. Amint újra forr az ételünk, kész is, nem főzzük tovább.
Aki szereti kovászos uborkát is fogyaszthat mellé, és akinek nem kell féltenie az alakját, friss kenyeret falatozhat mellé, mert így laktatóbb az étel.
Jó étvágyat kívánok hozzá!